Escort Radar Forum  

Go Back   Escort Radar Forum > Windshield Radar Detectors > RedLine EX

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old September 11th, 2017
jcaptchaos2 jcaptchaos2 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 117
Default JC's Redline EX Info

I thought I would start my own thread on what I have encountered with my new Redline EX - I have had it for 3 days now. I own a Redline and A Max and do test them side by side even though it's not recommended (Old Redline with one or the other). I drive around 130 miles a day.

I have had 4 laser what I'm calling falses with my EX so far, it went off without me seeing any Leo's, my old Redline was quite.

I have had KA hits on my old Redline where I know they sit at a coffee shop off of the main HWY but nothing on my EX

I have had 1 KA hit with my EX very week without nothing on my old Redline

Today was the most disappointed I have been as my old Redline was going nuts and my EX sat quite until I could see the LEO about 100 yards in front of me.

I am trying to get detector tools to work with my EX so I can make sure everything is up to date but it says no detector connected, the cord works because it finds my Max right away.

I would like to get this tooned in before my 30 days is up so any advice would be appreciated.
Reply With Quote
  #2  
Old September 11th, 2017
Butcher318 Butcher318 is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Indiana
Posts: 1,893
Default

From what I have seen here is the old Redline does appear to have superior range compared to the new EX. That said in your last example seems like a classic case of why you don't run two detectors together, it can put one to sleep.
Reply With Quote
  #3  
Old September 11th, 2017
skeeter200c skeeter200c is offline
Member
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 34
Default

Quote:
Originally Posted by jcaptchaos2 View Post
I thought I would start my own thread on what I have encountered with my new Redline EX - I have had it for 3 days now. I own a Redline and A Max and do test them side by side even though it's not recommended (Old Redline with one or the other). I drive around 130 miles a day.

I have had 4 laser what I'm calling falses with my EX so far, it went off without me seeing any Leo's, my old Redline was quite.

I have had KA hits on my old Redline where I know they sit at a coffee shop off of the main HWY but nothing on my EX

I have had 1 KA hit with my EX very week without nothing on my old Redline

Today was the most disappointed I have been as my old Redline was going nuts and my EX sat quite until I could see the LEO about 100 yards in front of me.

I am trying to get detector tools to work with my EX so I can make sure everything is up to date but it says no detector connected, the cord works because it finds my Max right away.

I would like to get this tooned in before my 30 days is up so any advice would be appreciated.
make sure to return it before the 30 days if there is no changes but several on here have been asking someone from escort to say anything about the poor range but still nothing but silence hopefully they will get it fixed i would love to have one but its not looking good best of luck
Reply With Quote
  #4  
Old September 11th, 2017
BelsCortFan's Avatar
BelsCortFan BelsCortFan is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: IN the Back of your Mind
Posts: 1,646
Default

Quote:
Originally Posted by jcaptchaos2 View Post
I thought I would start my own thread on what I have encountered with my new Redline EX - I have had it for 3 days now. I own a Redline and A Max and do test them side by side even though it's not recommended (Old Redline with one or the other). I drive around 130 miles a day.

I have had 4 laser what I'm calling falses with my EX so far, it went off without me seeing any Leo's, my old Redline was quite.

I have had KA hits on my old Redline where I know they sit at a coffee shop off of the main HWY but nothing on my EX

I have had 1 KA hit with my EX very week without nothing on my old Redline

Today was the most disappointed I have been as my old Redline was going nuts and my EX sat quite until I could see the LEO about 100 yards in front of me.

I am trying to get detector tools to work with my EX so I can make sure everything is up to date but it says no detector connected, the cord works because it finds my Max right away.

I would like to get this tooned in before my 30 days is up so any advice would be appreciated.
So, what are you asking us??? Return it. UPS is your friend here!
__________________
Stir-O >Redline-O>RX65 S7>Redline EX =Max 360
Reply With Quote
  #5  
Old September 12th, 2017
TBNTX's Avatar
TBNTX TBNTX is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2012
Location: Topeka, KS
Posts: 6,323
Default

Were you running both the original Redline and the Redline EX together, at the same time?

If so, I'm wondering if your test results might have been skewed because the detectors might have been interfering with each other.

It's been said on the forum several times already, to never run two detectors at the same time.
__________________


Countermeasures:

Radar Detectors: Max 360c, Redline EX, Max 360, & others plus Escort Live!
LIDAR Defense: Escort LSP + Veil G4
Phone: Apple iPhone 6s (128 GB) + AT&T
CB: Midland 75-822
HAM: Yaesu FT-7900R, Baofeng UV-5R, UV-3R
Scanner: GRE PSR-500 (Triple-trunking)
GPS: iPhone 6s with GPS Plus and Waze
Dashcam: Thinkware F750 (backup: DOD LS430W)

Last edited by TBNTX; September 12th, 2017 at 03:31 PM.
Reply With Quote
  #6  
Old September 12th, 2017
EscortRadar's Avatar
EscortRadar EscortRadar is offline
Official Escort Rep
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 16,379
Default

RedLine's do not emit radar-like signals so they should not interfere with each other.

It sounds like there may be an issue with your RedLine EX JC. If you would like to have it serviced or replaced then please contact our customer service department at the number in my signature below.
__________________

Escort Radar customer service is available from 9am-5:30pm Eastern Time Mon-Fri at 1-800-543-1608 or by live chat
Reply With Quote
  #7  
Old September 12th, 2017
jcaptchaos2 jcaptchaos2 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 117
Default Today's 130 Miles

I only had what I think is KA false from my EX, both 33.492, I am running only 2, 5 and 8 like my old Redline (no alert from it). It seemed like when a vehicle got alongside me it happened both times. I do have side detection on my Mazda but i have passed many vehicles with no false also.

I understand I have 30 days so will send it back before then, this RD is perfect as far as mount, buttons and telling me how fast I'm going against the posted speed limit , just need performance (Range) for me.

I will keep testing and if I have another major distance issue (Escort Radar) I will send it back for an exchange or repair in the next 2 weeks. I would like to test it as long as I can without losing my return privileges.
Reply With Quote
  #8  
Old September 12th, 2017
timark251 timark251 is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 144
Default

Quote:
Originally Posted by jcaptchaos2 View Post
I only had what I think is KA false from my EX, both 33.492, I am running only 2, 5 and 8 like my old Redline (no alert from it). It seemed like when a vehicle got alongside me it happened both times. I do have side detection on my Mazda but i have passed many vehicles with no false also.

I understand I have 30 days so will send it back before then, this RD is perfect as far as mount, buttons and telling me how fast I'm going against the posted speed limit , just need performance (Range) for me.

I will keep testing and if I have another major distance issue (Escort Radar) I will send it back for an exchange or repair in the next 2 weeks. I would like to test it as long as I can without losing my return privileges.
That alert sounds like a leaky Cobra detector, I've had several of those too with my EX.
Reply With Quote
  #9  
Old September 12th, 2017
jcaptchaos2 jcaptchaos2 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 117
Default

Ok thanks timark251
Reply With Quote
  #10  
Old September 13th, 2017
flylow7f39 flylow7f39 is offline
Moderator
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 3,141
Default

Quote:
Originally Posted by jcaptchaos2 View Post
I only had what I think is KA false from my EX, both 33.492, I am running only 2, 5 and 8 like my old Redline (no alert from it).
Quote:
Originally Posted by timark251 View Post
That alert sounds like a leaky Cobra detector, I've had several of those too with my EX.
Is RDR off on the Redline EX?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 07:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2018 Escort Inc.