Escort Radar Forum  

Go Back   Escort Radar Forum > Installed Detector Systems > Passport 9500ci

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old January 14th, 2012
harder99 harder99 is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 14
Default No Sound After Shorting Speaker Wires

In an attempt to utilize the 9500ci power wires to connect an iPhone powered mount, I accidentally tapped into the red and black powered speaker wires. This blew the main 2A fuse of the unit and not the fuse in the speaker wire. After replacing the fuse (could only find a 3A one) the unit powers up fine but when it is turned on there is a brief popping sound out of the speaker and no sound from alerts (start-up, adjusting volume, etc).

I self-installed this unit (purchased from authorized dealer) and have not interfaced with an installer, so I prefer to diagnose myself.

A few questions:is there a way to diagnose which component failed? Not certain if it is the speaker or a device that controls the speaker. Once determined, can individual components be ordered? I found a powered speaker for the standard detectors which looks similar, however, I believe the wires are different (no photos of the wire).

Thank you
Reply With Quote
  #2  
Old January 16th, 2012
harder99 harder99 is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 14
Default

Quote:
Originally Posted by harder99 View Post
In an attempt to utilize the 9500ci power wires to connect an iPhone powered mount, I accidentally tapped into the red and black powered speaker wires. This blew the main 2A fuse of the unit and not the fuse in the speaker wire. After replacing the fuse (could only find a 3A one) the unit powers up fine but when it is turned on there is a brief popping sound out of the speaker and no sound from alerts (start-up, adjusting volume, etc).

I self-installed this unit (purchased from authorized dealer) and have not interfaced with an installer, so I prefer to diagnose myself.

A few questions:is there a way to diagnose which component failed? Not certain if it is the speaker or a device that controls the speaker. Once determined, can individual components be ordered? I found a powered speaker for the standard detectors which looks similar, however, I believe the wires are different (no photos of the wire).

Thank you
Fixed it. Speaker audio wire came out (was difficult to see). Would still like to know if replacement parts can be ordered directly from Escort.
Reply With Quote
  #3  
Old January 16th, 2012
EscortRadar's Avatar
EscortRadar EscortRadar is online now
Official Escort Rep
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 16,916
Default

Quote:
Originally Posted by harder99 View Post
Fixed it. Speaker audio wire came out (was difficult to see). Would still like to know if replacement parts can be ordered directly from Escort.
Yes the separate components can be ordered. Please call our service department at the number below for pricing and ordering.
__________________

Escort Radar customer service is available from 9am-5:30pm Eastern Time Mon-Fri at 1-800-543-1608 or you can fill out a repair form and we will contact you.
Reply With Quote
Reply

Tags
9500ci, no sound, parts, replacement, speaker

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 11:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2018 Escort Inc.