Escort Radar Forum  

Go Back   Escort Radar Forum > Windshield Radar Detectors > MAX 360

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old November 8th, 2017
waxings waxings is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 3
Default Bluetooth Connection (not starting automatically)

I have no idea what im doing wrong? When I start my car I have to start the app on the phone. It used to start automatically. Most days it might reconnect one or two times but over night I always have to start the app? What am i doing wrong?

Thanks in advance!
Reply With Quote
  #2  
Old November 8th, 2017
Veil Guy's Avatar
Veil Guy Veil Guy is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Where I Hang My Hat
Posts: 876
Default

If you are talking about the 360c, I too have had some auto reconnectivity issues.

I've had to go in an manually reconnect. One time I forgot the device and reconnected. WIFI I am finding is also having difficulty reconnecting. I am having to go back into hotspot mode and select the password/join section and then it shows the connection.

I know ER is working on the WIFI issue as we speak. My phone is an iPhone with the final version of iOS 10.
__________________
Experience real-world encounters on the open road, from the pioneer of this bonafide testing format. Visit Veil Guy's youtube channel for video reviews.


Stay apprised of the latest developments in the industry by visiting Veil Guy Blog
or to have articles automatically delivered to your email, subscribe by submitting your email address on the upper right side of the articles.
Reply With Quote
  #3  
Old November 8th, 2017
waxings waxings is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 3
Default

Quote:
Originally Posted by Veil Guy View Post
If you are talking about the 360c, I too have had some auto reconnectivity issues.

I've had to go in an manually reconnect. One time I forgot the device and reconnected. WIFI I am finding is also having difficulty reconnecting. I am having to go back into hotspot mode and select the password/join section and then it shows the connection.

I know ER is working on the WIFI issue as we speak. My phone is an iPhone with the final version of iOS 10.
I have the Max 360 not the C. I wish I did.
Reply With Quote
  #4  
Old November 8th, 2017
Veil Guy's Avatar
Veil Guy Veil Guy is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Where I Hang My Hat
Posts: 876
Default

Maybe its a good time to switch?

Escort is running a promotion now on it, I think, and maybe you could get good value on Amazon or Ebay on your 360...
__________________
Experience real-world encounters on the open road, from the pioneer of this bonafide testing format. Visit Veil Guy's youtube channel for video reviews.


Stay apprised of the latest developments in the industry by visiting Veil Guy Blog
or to have articles automatically delivered to your email, subscribe by submitting your email address on the upper right side of the articles.
Reply With Quote
  #5  
Old November 8th, 2017
waxings waxings is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 3
Default

What is the special? THanks
Reply With Quote
  #6  
Old November 8th, 2017
EscortRadar's Avatar
EscortRadar EscortRadar is offline
Official Escort Rep
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 16,379
Default

Nothing has changed on the Escort Live apps to prevent bluetooth auto connection. Did you change your phone or update its operating system recently?

I have always needed to have the Escort Live app in the background for auto-connect to work. Sometimes I need to use the fingerprint ID on my iPhone for the bluetooth connection to be made after the detector powers on.

Please let me know what phone you are using, and what version of OS it has installed.

Also I will need the first two digits of the serial number of your MAX 360, it will be either 79 or 85

There is no promotion/discount currently available for MAX 360c
__________________

Escort Radar customer service is available from 9am-5:30pm Eastern Time Mon-Fri at 1-800-543-1608 or by live chat
Reply With Quote
  #7  
Old February 18th, 2018
Stinger22 Stinger22 is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 16
Default

I get this almost everytime I go somewhere. Max 360 and Galaxy S8. I have hit the BT icon in EL and it shows a drop down list for every BT device the phone is paired with. Select tne 360. Sometimes it connects sometimes it takes two tries. Then I only get the BT icon on the M360. EL says its connected and EL shows the PSL. Have to turn off EL and restart and after about two tries get the PSL.
Reply With Quote
  #8  
Old April 19th, 2018
Zedrock Zedrock is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 5
Default

I've been getting the same issue with my Pixel 2 XL. I pretty much have to
do a "Force Stop" of the EL app in order to get it working. Every once in a blue moon, It'll pick up and work as it should without a Force Stop, but that's very rare. I've tested this on two 360s. Once with the 79 SN, and one with the 85 SN.

Also, when it IS connected, EL won't transmit PSL or alerts unless EL is the active app. If the lock screen is on, no communication. If someone calls me, and the phone app becomes the active app, no communications to the 360 until I bring EL back as the active app. As much as I hated my old iPhone, EL worked much better on that than on my Android.
Reply With Quote
  #9  
Old April 19th, 2018
V0rtex V0rtex is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 842
Default

I can confirm the same issue with the Max360c and my iPhone 8. Almost every time I have to manually restart Escort Live. This didn't used to be the case.
Reply With Quote
  #10  
Old April 20th, 2018
EscortRadar's Avatar
EscortRadar EscortRadar is offline
Official Escort Rep
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 16,379
Default

Zedrock, as we discussed privately.
Try setting a bluetooth delay in Escort Live settings. Start with 5 seconds.

If that doesn't help, try it without your car's bluetooth connected to your phone and see if the issue continues. Let us know your finding.

Thanks

Quote:
Originally Posted by V0rtex View Post
I can confirm the same issue with the Max360c and my iPhone 8. Almost every time I have to manually restart Escort Live. This didn't used to be the case.
In my experience this is a pretty rare occurrence on iPhone. There are a couple things you can look into as possible causes.

I notice it happen more often when my iPhone is on the fringe of my Wi-Fi hotspot's range and the iPhone switches to cellular data (the call to verify login times out).

Also, if you are using another bluetooth device, such as a car connection, try not connecting it and see if you notice a difference. If you notice a difference then try selecting a 5 second bluetooth delay in Escort Live's settings menu.

Let me know what you find
__________________

Escort Radar customer service is available from 9am-5:30pm Eastern Time Mon-Fri at 1-800-543-1608 or by live chat
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 11:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2018 Escort Inc.