Escort Radar Forum  

Go Back   Escort Radar Forum > Installed Detector Systems > Passport 9500ci

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old August 1st, 2018
pcleve pcleve is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 2
Question Please Help: 9500ci errors

Hey all, I have been happily running my 9500ci for a few years now an just today I started getting a persistent "Check Receiver Wiring" error. I am about to go on a 3,000 mile road trip this Friday and am trying to rapidly fix this problem.

The current issue: My device powers on normally and shows the icon for GPS searching and the status of the radar for about 10-15 seconds then every time it returns back to the "Check Receiver Wiring"

I have done some research and tried messing with my device. All the wires are properly plugged into the hub with no recent changes to my car. I tried messing with the RJ plugs and everything is making contact and I don't see any issues.

I read here on the form that some people have been able to reset the device and that fixed their issue sometimes, if I don't make any progress I plan to try that out tonight.

Can anyone who has had issues like this please help me??
Thanks in advance!
Reply With Quote
  #2  
Old August 1st, 2018
EscortRadar's Avatar
EscortRadar EscortRadar is offline
Official Escort Rep
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 16,170
Default

If you are certain the wiring is OK and the error message continues to display then there is an issue with the radar receiver. It will need to be serviced. To set this up, please contact us at the number in my signature below.
__________________

Escort Radar customer service is available from 9am-5:30pm Eastern Time Mon-Fri at 1-800-543-1608 or by live chat
Reply With Quote
  #3  
Old August 1st, 2018
umpel umpel is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Location: Minsk, Belarus
Posts: 20
Default

You can try to reconnect the connector before the radar receiver. And also reconnect the phone jack for radar receiver on the interface .
If this action is unsuccess then only Escort service can help to you.
Reply With Quote
  #4  
Old August 2nd, 2018
dmallek dmallek is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Location: Hudson, FL
Posts: 9
Default

I had this same problem last year after 3 years of use on my 2014 Audi Q5.

I took it to the original installer and they determined the Receiver needed replacement. They ordered a new receiver from Escort and the problem was solved.
Reply With Quote
  #5  
Old August 2nd, 2018
umpel umpel is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Location: Minsk, Belarus
Posts: 20
Default

I had some 9500ci that were repaired by the method specified above. If it not work then it is require a repairing by ESCORT or replace
Reply With Quote
  #6  
Old August 2nd, 2018
pcleve pcleve is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 2
Default

Thanks everyone for posting. I spent some time last night messing with all the wires and while doing that I somehow was able to fix the error. I am very glad everything is working again!
Reply With Quote
  #7  
Old August 2nd, 2018
umpel umpel is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Location: Minsk, Belarus
Posts: 20
Default

Quote:
Originally Posted by pcleve View Post
Thanks everyone for posting. I spent some time last night messing with all the wires and while doing that I somehow was able to fix the error. I am very glad everything is working again!
This is the same magical reconnection that I mentioned above
Reply With Quote
Reply

Tags
9500ci, check receiver wiring, error, wiring error

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2018 Escort Inc.