Escort Radar Forum  

Go Back   Escort Radar Forum > Dash Cameras > M1

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old July 10th, 2019
mase1981 mase1981 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 13
Default 360c and smart cord stopped working after M1 install

Hey Guys, last night i purchased the M1 dashcam and had it installed.
Since then the radar stopped detecting anything. Today on my way to work i literally saw a cop pointing a gun at my car on his bike and radar was complete silence. also on the road i usually get multiple alerts (1 hour drive), but today - nothing.

Important to mention that i do have the smart cord installed and that stopped working as well: https://www.escortradar.com/products...smartcord_blue

Not sure if that makes any difference.
Any advice?
Reply With Quote
  #2  
Old July 10th, 2019
Bigdog9586 Bigdog9586 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 79
Default

Have you tried using just the detector by itself to see if it still works using the original lighter plug setup? If it no longer works that way something got fried. If it works then hook up the cam still using cigar plug. If it works than bad smart cord. Good luck
Reply With Quote
  #3  
Old July 15th, 2019
mase1981 mase1981 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 13
Default

Got it figured out, thank you. had to reset. Now radar works, however mute button doesnt work on the smartcord.. but i think thats by design due to the M1... i know M1 doesnt supprot the smartcord live, but i have the regular direct smartcord, the mute no longer works... would be great if an Escort rep can confirm/deny the mute button on smartcord direct will not work with if the M1 is added to the mix.
Reply With Quote
  #4  
Old July 19th, 2019
EscortRadar's Avatar
EscortRadar EscortRadar is offline
Official Escort Rep
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 16,780
Default

Quote:
Originally Posted by mase1981 View Post
Got it figured out, thank you. had to reset. Now radar works, however mute button doesnt work on the smartcord.. but i think thats by design due to the M1... i know M1 doesnt supprot the smartcord live, but i have the regular direct smartcord, the mute no longer works... would be great if an Escort rep can confirm/deny the mute button on smartcord direct will not work with if the M1 is added to the mix.
The mute button should work when using an M1.
__________________

Escort Radar customer service is available from 9am-5:30pm Eastern Time Mon-Fri at 1-800-543-1608 or by live chat
Reply With Quote
  #5  
Old July 19th, 2019
mase1981 mase1981 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 13
Default

Quote:
Originally Posted by EscortRadar View Post
The mute button should work when using an M1.
It doesnt.... how can i troubleshoot? when i disconnect and connect directly to the 360c it works, if i connect it to the M1 and the M1 to the 360c it doest.
please advise.
Reply With Quote
  #6  
Old 4 Weeks Ago
EscortRadar's Avatar
EscortRadar EscortRadar is offline
Official Escort Rep
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 16,780
Default

The SmartCord mute button should function the same with the M1 connected. It sounds like there is an issue with your M1. For further assistance, please contact our customer service department at the number in my signature below.
__________________

Escort Radar customer service is available from 9am-5:30pm Eastern Time Mon-Fri at 1-800-543-1608 or by live chat
Reply With Quote
  #7  
Old 4 Weeks Ago
mase1981 mase1981 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 13
Default

went back to bestbuy, initiated an exchange and now its all working.
Reply With Quote
  #8  
Old 4 Weeks Ago
EscortRadar's Avatar
EscortRadar EscortRadar is offline
Official Escort Rep
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 16,780
Default

Great, I'm glad to hear it. Thank you for following up!
__________________

Escort Radar customer service is available from 9am-5:30pm Eastern Time Mon-Fri at 1-800-543-1608 or by live chat
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2018 Escort Inc.