Escort Radar Forum  

Go Back   Escort Radar Forum > Escort Live! > Escort Live! for iPhone

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old April 23rd, 2017
yellowtang yellowtang is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 256
Default

Ka 35.5 shows reported on my iOS notifications screen but I'm at 10 minutes now and still nothing showing up. Alert happened around 5:45pm EST Sunday. As I type this it just showed up on the screen. 4 bars of LTE where the alert happened and plenty of service currently as well.
Reply With Quote
  #12  
Old April 24th, 2017
EscortRadar's Avatar
EscortRadar EscortRadar is online now
Official Escort Rep
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 14,584
Default

Thanks for the details yellowtang.
__________________

Escort Radar customer service is available from 8am-5:30pm Eastern Time Mon-Fri at 1-800-543-1608 or by live chat
Reply With Quote
  #13  
Old May 12th, 2017
yellowtang yellowtang is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 256
Default

Ka 35.5 showed reported around 4:40 EST, took 7 minutes for it to 'pop up' on the map on EL. 3-4 bars LTE coverage iphone 6s, latest iOS release.
Reply With Quote
  #14  
Old May 13th, 2017
yellowtang yellowtang is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 256
Default

K-band LEO - Reported via 360 mute button - took 7 minutes to pop up on the EL screen after initial report - 7:40am EST (Saturday) - 4 bars LTE
Reply With Quote
  #15  
Old May 15th, 2017
EscortRadar's Avatar
EscortRadar EscortRadar is online now
Official Escort Rep
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 14,584
Default

Thanks yellowtang. We are looking into it.
__________________

Escort Radar customer service is available from 8am-5:30pm Eastern Time Mon-Fri at 1-800-543-1608 or by live chat
Reply With Quote
  #16  
Old June 18th, 2017
yellowtang yellowtang is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 256
Default

Friday 6/16 around 6pm - had multiple Ka alerts auto reported. After 28 minutes they still were not showing on EL. I checked back at about 40 minutes and they were finally showing. The additional interesting thing is that there was another Ka alert (not mine) on the other side of town that popped-up as well....however it was OVER an hour old according to the alert.
Reply With Quote
  #17  
Old June 28th, 2017
jorgey jorgey is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 29
Default

Happy to see this thread as I have been experiencing this for months and thought that it was just me. Was using iPhone 6 and thought that my phone was just not working right, upgraded to iPhone 7 a couple of months ago but still get the same results. It does not appear to have anything to do with my phone or signal strength as the area that I drive the most always displays that I am on either LTE or 4G when this happens.

I have been watching this more closely the last week or so and this is what I have experienced:

My KA encounters are displaying on my phone and even get the "Reported" voice coming from my phone, but are sometimes taking anywhere from 10 to 30 minutes to show up on the app. On the other hand, I have manually reported a sighting by clicking on the "Police Spotted" icon in the app and it shows up very quickly, usually between 10 and 25 seconds.

Earlier this week I had three separate KA encounters from three separate LEO's within about a 5 mile stretch of interstate. These encounters took about 20 minutes to show up on the app and when they did, I clicked on them and they looked like they had just happened. This is not always the case however, as sometimes the KA report shows up in about 30 seconds or less, like it should. It is just very inconsistent results.

This morning, I clicked on the Police Reported button about three seconds before my detector went of warning of KA. My manual report showed up within seconds, but the KA encounter took about 6 to 8 minutes before displaying.

I have thought that it may have something to do with the map display zoomed in or out as it seams the closer that I leave the zoom level to the default the quicker the alert displays, but not have not been able to test enough to have anything concrete yet. I usually have the map displaying about 10 miles around me (5 in each direction) as I do mostly Interstate driving and like having further advance notice coming from escort live.

I have been using the following and getting the same results regardless of the detector being used:
iPhone 7
IOS 10.3.2
Max (smartcord live or smartcord direct wire)
SmartRadar
EscortLive Version 2.1.18

Hope that this may give more insight and help to resolve the issues.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 05:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2017 Escort Inc.